Noua Conștiință

sunset-8

Trăim timpuri de profunde transformări. Ceea ce a realizat omenirea în ultimul secol 20, depășește tot ceea ce a realizat în toate secolele precedente din acutala eră. Iar creșterea, în ultimul secol, este la nivel exponențial.  Atât din punct de vedere tehnologic, cât mai ales, la nivel de conștiință. Cei mai mulți dintre noi ne-am transformat în ultimii 20 de ani, ba chiar și în ultimii 3-4 ani.  Care sunt transformările?

În primul rând idea de libertate. Libertate de exprimare, libertate de acțiune, libertate de simțire, libertate de gândire. Simțim tot mai mult dorința de a ieși din tiparele care ne-au fost impuse încă din copilărie: Fii în rând cu lumea, Așa trebuie, Așa face toată lumea, Te râde lumea.

Personal, am fost mai totdeauna considerată mai ciudată. De când mă știu am avut tendința să mă izolez, pentru că nu acceptam regulile impuse de societate, deși aveam o mare dorință de a trăi viața intens. Simțeam o efervescență de a trăi viața altfel, fără reguli și cutume. Mare parte din viața mea am crezut că e o problemă cu mine. Apoi, in ultimii ani, am început să cunosc oameni care gândesc la fel ca mine, au aceleași preocupări și atunci am răsuflat ușurată: Sunt normală!

E timpul să ieșim din tiparul lui Așa trebuie și să trăim după cum simțim, după ceea ce ne bucură cu adevărat sufletul. Ideea de sacrificiu nu-și mai are loc in Noua Conștiință. Fiecare om, la nivel individual, va ințelege asta, că suntem datori sufletului nostru și nu societății. Și atunci, dacă fiecare om se va îngriji de sufletul său și nu va mai fi preocupat de ce face vecinul, decât dacă acesta îi cere ajutorul, lumea aceasta va fi infinit mai frumoasă și am fi cu toții fericiți.

În al doilea rând Noul Om nu va mai fi preocupat de acumulări materiale. El va căuta să-și cunoască sufletul, să crească la nivel spiritual. Va învăța să trăiască în iubire, își va împlini pasiunile, va deveni creator.

În al treilea rând Noul Om nu va mai trăi în frică.  Nu va mai fi dependent nici material, nici emoțional. El va avea curajul să experimenteze. Va simți tot mai mult dorința să-și depășească propriile limite, nu din dorința de a dovedi ceva cuiva, ci pentru că experiența înseamnă evoluție.

Cu drag,

Claudia PS. Dacă ai un comentariu cu privire la cele scrise aici, te invit sa-l scrii.

Dacă ți-a plăcut articolul, te rog, da un ”Share”.

Dacă ți-a plăcut articolul, prin click aici poți împărtăși cu prieteniiShare on Facebook
Facebook
0Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email

You may also like...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *