Zilele trecute am avut o criză de stomac. Am luat inițial câteva tablete pentru reglarea acidității, dar durerea nu a cedat. Simțind în continuare durere și fiind și vineri după-amiaza, m-am programat pentru o consultație la un spital privat, unde aș mai fi găsit un medic.
Am fost foarte surprinsă de discuția cu medicul, care mi-a recomandat un regim alimentar cu care, în mare parte, nu puteam fi de acord. Mi s-a părut nefirească recomandarea să mănânc doar mâncare gătită, când se știe că aceasta produce aciditate. De asemenea, mi s-a recomandat să evit legumele crude, pentru că ar produce aciditate. Păi cum să producă aciditate legumele, care sunt cele mai alcaline alimente? În schimb, mi se recomanda cu căldură carnea-cea mai acidă mâncare. Cum e posibil ca în anul 2014 un doctor să mă întrebe de unde îmi iau proteinele, în lipsa cărnii? Poate așa au învățat în facultate, acum 20-30 de ani. Dar între timp știința evoluează, se fac noi descoperiri și cel mai important acum AVEM ACCES LA CUNOAȘTERE! Putem afla o mulțime de opinii, o mulțime de teorii, le putem analiza, trecându-le prin filtrul gândirii noastre și a bunului simț.
Nu poți să rămâi toată viața ancorat în concepții vechi, depășite, doar pentru că așa ai învățat în facultate. Principiul conform căruia tot ce este cunoscut este sigur iar ceea ce nu știm este dăunător poate fi periculos. Viața noastră presupune EVOLUȚIE, interes pentru cunoaștere, curiozitate de a afla lucruri noi. În permanență avem ceva de învățat. Școala nu se termină la sfârșitul facultății. Din fericire există și medici luminați, cu mintea deschisă, care au ieșit din vechile paradigme ale medicinii alopate și care găsesc în terapiile alternative tratamente care pot ajuta cu adevărat pacientul să ajungă la o stare de sănătate pe toate planurile; aceștia, de exemplu, refuză să-și vaccineze proprii copii, știind ca acestea pot provoca la nivel celular daune organismului; sunt medici care înțeleg că un tratament alopat poate reduce unele simptome deranjante, dar poate provoca dereglări în alte zone ale corpului etc. Mă refer la acei medici care urmăresc o abordare holistică a tratamentului. Hipocrate, un medic iluminat al antichității, spunea că el caută, întâi de toate, să cunoască omul și nu boala sa.
Omul nu constituie doar asociere de organe, pe care să le tratăm separat; acestea interacționează între ele și cu mediul înconjurător; suntem ființe complexe, cu afectivitate, cu emoții și orice tratament trebuie să aibă în vedere toate aceste aspecte, căci toate ne influențează.
Se știe că bolile de stomac ( ca și multe altele) sunt în general asociate cu stresul. Atunci de ce nu încercăm să gestionăm stresul? De ce nu m-a întrebat nimic despre probleme emoționale? De ce nu mi-a recomandat un psihoterapeut? Hai să căutăm să vindecăm stresul!
În schimb, doctorul, în urma consultației, fără nici o ecografie ( mi-a recomandat într-o altă zi o endoscopie pentru un diagnostic exact) mi-a prescris medicamente pentru O LUNA DE ZILE! Timp în care să consum doar mâncare gătită. Acele pastile mi-au diminuat durerile, dar timp de o lună de zile, ca orice medicament de sinteză, ce efecte ar fi produs în organismal meu?
Și am fost avertizată că dacă voi începe să mănânc din nou crud, peste un timp iar voi face o criză! Pentru că AM PREDISPOZIȚIE!
Atunci de ce nu urmărim să eliminăm acea predispoziție? Prin tratamente holistice, analizând cauzele emoționale ale bolilor etc?
Cred că medicina clasică ar trebui să renunțe la orgolii, la credința în supremația sa, ca și cunoaștere și metode de investigare și tratament.
Cheia acestui salt în conștiință este CURAJUL. Curajul de explora și a-ți asuma noi căi de vindecare.
S-a văzut adesea că medicina clasică nu a putut rezolva mii și mii de cazuri de boli grave. În schimb, terapiile alternative, bazate pe bioenergie, dar și pe investigarea și înțelegerea cauzelor spirituale ale bolilor au produs minuni.
Și atunci când te simți neputincios în fața bolii, de ce să nu încerci terapii noi?
O abordare holistică presupune că în fiecare ființă există o energie vitală capabilă de vindecare, de restabilirea echilibrului la toate nivelele. Stresul, supărările, invidia, consumă energia noastră. Pentru a trata orice boală mi se pare de bun simț un regim alimentar bazat pe cât mai multe crudități, alături și cel mai important, de vindecarea sufletului. Nici un tratament medicamentos nu va trata definitiv o boală sau un simptom dacă vom continua să trăim în negare, cu emoții negative, cu furii și resentimente.
Ok, începi câteva zile cu un tratament de urgență, până elimini durerea insuportabilă, dar mai departe faci investigații mai detaliate, încerci să afli mai multe despre stilul de viață al pacientului, îi faci și alte recomandări, eventual îl trimiți și la un alt medic, de altă specializare sau la un terapeut.
Altfel, dacă nu vom căuta o abordare holistică a tratamentului, analizând emoțiile noastre, boala va reveni fie în același mod, fie în altă formă, sau adesea în alte locuri și de cele mai multe ori nu facem asocieri între simptome, care în profunzime au aceeași cauză.
„Medicul viitorului nu va mai da medicamente, ci îi va face pe pacienţi să fie interesaţi de menţinerea organismului în stare de sănătate, de respectarea unei alimentaţii sănătoase şi de prevenirea bolilor”. Thomas A. Edison, acum 100 de ani.
În cazul acestui episod mai puțin plăcut m-am analizat, încercând să înțeleg de ce am ajuns să trec prin asta. Poate fi asociată cu o criză de vindecare, necesară în aceste timpuri de tranziție, pentru a scoate la iveală emoții reprimate, poate neconștientizate. Oricare ar fi tratamentul prescris, pe care l-am urmat pentru câteva zile, voi fi mai atentă la nevoile sufletului meu, un căutător de liniște, armonie, frumusețe.
Einstein spunea că nici o problemă nu se rezolvă la nivelul conștiinței care a creat-o, ci printr-unul superior.
Astfel, e necesar să ne extindem nivelul de conștiință atunci când nu reușim să găsim rezolvarea unei probleme. În loc să ne concentrăm pe crize și dependența de medicamente, crezând, așa cum am fost educați, că acestea sunt soluția miraculoasă, trebuie să extindem cercetarea asupra cauzelor pentru care s-a ajuns acolo. Acceptarea unor concepții depășite și percepții-mit ne-a deconectat atât de mult de la natură, atât cea exterioară, cât și de la natura noastră interioară, acolo unde se află CHEIA vindecării. Puterea de a ne controla viața vine din MINTEA nostră, prin puterea VOINȚEI, prin ALEGERI conștiente, prin a ne debarasa de de atitudinea roboțelului ascultător, care face doar ceea ce i se spune. Atât timp cât avem acces la informație suntem răspunzători pentru sănătatea noastră. Putem să ne informăm și să decidem ( ideal ar fi să avem și un medic cu atitudine deschisă, spre nou) ceea ce este mai bine pentru noi.
Dacă vom încerca să ne înfrângem teama ce ne cuprinde și nu ne lasă să descoperim lucruri noi, dacă vom ieși din propriile colivii, vom observa viața și lumea din jurul nostru cu totul altfel.
Iar medicina clasică ar trebui să-și găsească curajul de a ieși din propriile limitări. Aceasta e singura cale pentru progres, pentru a eradica bolile și pentru a ne menține starea de sănătate.
“La fiecare răscruce, pe drumul care duce către viitor, fiecare spirit progresist este confruntat cu de o mulțime de oameni puși să păzească trecutul.” – Maurice Maeterlinck, laureat al Premiului Nobel pentru literatură
Dacă dorești să împărtășești cu mine o experiență similară sau ai un comentariu cu privire la cele descrise de mine, te invit să scrii aici. Dacă ți-a plăcut articolul, te rog dă un “share”. Mulțumesc.
Cu drag,
Claudia Iacob
Buna,Claudia,ca intotdeauna m-a fascinat articolul tau,cu medicii vad ca te-ai lamurit te ajuta sa te distrugi si le cumperi medicamentele,totul depinde de noi cum ne vindecam si cum ai zis si tu durerea de stomac poate fi provocata tatorita stresului,trebuie sa incerci sa te vindeci sg.te pup.Multa bafta in continuare
Multumesc mult, Irina! Toate bune si tie!