Cum ne vindecăm Karma?

karma1

Felul cum reacționează un om față de noi înseamnă karma lui, felul cum reacționăm noi este karma noastră- Master Atan

Karma este o lege naturală, nu o lege morală. Orice gând sau faptă a noastra provoacă un efect. Astfel, ori de câte ori există o cauză, există si un efect, care trebuie să se  produca. Legea karmei este o lege a cauzalitații. Karma este ilustrată în toate culturile:

1. În ţările occidentale Karma înseamnă “ceea ce semeni este ceea ce culegi.”

2. În India Karma este o lege, care susţine că,  fiecare act făcut, indiferent cât de nesemnificativ ar fi, va reveni în cele din urmă la făptuitorul sau cu impact egal. Binele va atrage bine; răul, rău.

3. În China există un proverb care ilustrează aceasta idee : “fasole ai semanat, fasole culegi, pepeni ai semănat, pepeni culegi.”

Așadar, cum ne atragem Karma noastră: prin gânduri, fapte, atitudini, sentimente. Tot cursul vieții noastre este dat de ceea ce emitem.

Ne-am obișnuit de-a lungul timpului să credem că doar factori exteriori sunt răspunzători pentru evenimentele din viața noastră. Sau ne-a fost comod să găsim vinovați în exterior. Asta pentru că vedem totul doar ca manifestare fizică. Nu înțelegem alegerile sufletului. Uneori acesta alege să se întrupeze într-o familie nevoiașă, alteori să preia un trup schilodit, doar pentru a trăi acea experienta umană, care poate duce la evoluție spirituală. Totul trebuie judecat într-un context mai larg, pe mai multe vieți, pentru ca, la un moment dat, să se formeze un echilibru.

Dacă noi reacționăm similar la o agresiune din exterior, ne încărcăm cu karma, chiar dacă noi considerăm că nu avem nici o vină pentru acea faptă. Păstrându-ne neutralitatea față de acea persoană care ne-a adus o ofensă, ba chiar binecuvântând-o, ne purificăm sufletul. Și asta e singurul scop pentru care am ales să venim in această lume. Chiar dacă pare greu, absurd să binecuvântam o persoană care ne-a ofensat, este unicul mod de a ne elibera, ușor, ușor, de suferințele pe care le-am trăit. E un efort de voință, care, la început, s-ar putea sa nu ne reușească, dar treptat, azi puțin, mâine mai mult, poimâine și mai mult, vom reuși, după un timp, să nu mai punem la suflet toate gesturile celor din jur si să nu mai fim afectați. Ba mai mult, vom ajunge să mulțumim pentru acea experiență, care ne purifică sufletul.

Fiecare avem drumul nostru de parcurs in viață. Nu ne putem asuma răspunderea pentru faptele celorlalți, dar suntem răspunzători pentru felul cum reacționăm noi la ele,  căci asta ne determină cursul vieții.

Cu drag,

Claudia

PS. Dacă ai un comentariu cu privire la cele scrise aici, te invit să-l scrii.

Dacă ți-a plăcut articolul, te rog, da un ”Share”.

Dacă ți-a plăcut articolul, prin click aici poți împărtăși cu prieteniiShare on Facebook
Facebook
0Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email

You may also like...

2 Responses

  1. irina spune:

    SALUT,este foarte greu citeodata sa ierti pe cei care te ranesc,dar trebuie sa o faci, caci astfel traiesti cu inima impacata,si in primul rind poate nu a gresit persoana in cauza si trebuie sa te ierti pe tine insusi care citeodata este mult mai greu.Pupici

  2. claudia spune:

    Da, pare greu, datorita orgoliilor si fricilor noastre, dar cu putina vointa si autocontrol se poate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *